Nyckeln till framgångsrika Facebook annonser

Slänger du upp en Facebook film och hoppas på resultat?


Om man aldrig vågar investera så finns det heller inget nytt att vinna.


Om man sköter allt på företaget blir man oftast medelmåttig på allt och därav besviken på alla resultat.


Samtidigt kan man inte lägga alla ägg i en korg. Varumärkesbyggnad via film är ett effektivt sätt att berätta om varumärkets värden, dominera i sin bransch och nå ut. Men det är inte bara att slänga upp en film och hoppas på resultat. Det krävs olika versioner som längder för att passa olika kanaler och fler åtgärder för att en filmvisning ska konverteras till ett köp:
 • Responsive och användarvänlig hemsida
 • Uppföljning 
 • Nyhetsbrev
 • Support, exempelvis telefon eller chat
 • Sökmotoroptimering
 • PR
 • Blogg
 • Fysiska möten, exempelvis via mässor
 • annonsering Adwords och på sociala medier 
 • Utbildning via film, webinar, PDF

Förr behövde vi beställa omfattande marknadsundersökningar för att förstå vår målgrupp. Numera kan vi mäta engagemang online och prata direkt med målgruppen. När våra kunder har gjort Facebook annons med sin film så har de ibland tänkt såsom de tänker när de gör en annons i en dagstidning eller via TV, till en bred målgrupp.

Det bästa med annonsering via sociala medier är att vi kan skapa olika annonser till olika målgrupper, mäta och göra om för att uppnå bästa resultat.


Ibland får man börja med att gissa vad som tilltalar målgruppen men främst så gillar vi att inte utgå från våra egna eller kundens fördomar (fast erfarenheter tar vi gärna del av) utan utifrån statistik. Analysera din målgrupp utifrån verktygen:
Det är dags att våga rikta sina annonser till specifika målgrupper. Via Facebook Pixel kan man rikta sig till liknande målgrupp som redan besöker företagets hemsida. I exemplet nedan önskade kunden att nå ut till försökspersoner inför en klinisk studie. Eftersom man önskade nå en högre ålder, 50-75 år, skapade vi två annonser, en till den direkta målgruppen, och en som riktade sig till mödrar och fäder.

Varför? En film eller bild som kan trigga igång längtan till att sina föräldrar ska hålla sig friska så de kan få vara mor- eller farföräldrar kan motivera en anhörig att berätta för sin förälder utanför Facebook.
Facebook annons inriktad målgrupp
Annons riktad till den direkta målgruppen.
Facebook annons indirekt målgrupp
Annons riktad till Indirekt målgrupp

vilka resultat vill du uppnå med dina filmer?

Unknown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar