Personlig berättelse

Både varumärken och enskilda personer i företag börjar inse kraften av att använda en personlig berättelse för att visa sin drivkraft bakom sitt varumärket eller sin titel.

vi var på Elevate konferensen i Danmark för att ta del av berättartekniker. vi imponerades av att talarna delade med sig av sin sårbarhet samtidigt som vi fick bekräftat effekten det har på oss.


Vi hjälper andra med att hitta kärnan bakom sitt driv och förvandlar det till en berättelse. Men nu började vi fundera på om vi egentligen skrivit ner min egen berättelse, varför älskar vi storytelling?

En personlig berättelse från vår producent 
För mig har sagor förmågan att förvandla vårt sätt att se oss själva, vår omgivning och mötet med den andre. Ungefär som när Alice i Underlandet försvinner ner i ett hål och får bearbeta sin verklighet genom sagornas värld som kanske är mer verklig än det vi kallar verkligheten.

Så om jag försöker minnas mina första minnen till varför jag tror så starkt på berättelsen (storytelling), så minns jag hur mamma förklarade världen genom sagor, eller i alla fall hennes perspektiv. Men min pappa hade en annan syn som var den motsatta till mammas. Min familj var alltid stor och dynamisk med nya syskon som flyttade in och ut, syskon som kom ifrån andra förhållande än mig och mina biologiska syskon. Det blev många olika människor och livsöden att ta del av och ibland fanns det mer problem än utrymme för mig att uttrycka mig. Det var då jag började skriva, för att få forma min egen världsbild. Skrivandet passade mig bra då jag ville inte ta för mycket plats för det fanns andra som var i ett mer akut behov av stöd än mig. Så fick familjen en kamera. Jag blev helt fascinerad över att linsen kunde dokumentera hur jag såg världen och att jag kunde föra in ett vittne i mitt liv. Att jag kunde skapa liv i mina berättelser. Jag gillade att jag kunde få människor att skratta och bli engagerade genom berättelser, att de kunde ta del av ett nytt perspektiv.

Min dynamiska familj, från människor som söker ny familj till herrelösa djur, har berikat mitt världsperspektiv och gjort mig nyfiken på alla människor. Jag tror vi kan lära känna varandra, enas och förändras genom berättelsen.

Vad är din personliga berättelse bakom ditt driv?
Unknown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar