Marknadsföring av dokumentärfilm

Nordisk Panorama Film Festival

Vår prisbelönta dokumentärfilm Resilience, om tankesätt som tänjer våra begränsningar marknadsförs på dokumentärfilmfestivalen i Malmö.

Under festivalen passade vi på att gå på föreläsningar om marknadsföring och outreach.  Det är intressant att fastslå att trots att vi tycker Internet är störst på att främja demokrati och ökar möjligheterna till lika villkor så finns det nya gatekeepers. Alla kan skapa en app men det är två amerikanska bolag Android och Apple som värderar om de ska göra appen tillgänglig för 97 % av marknaden eller inte…

Angående marknadsföring så är det nisch och personligt som fortsätter driva resultat för filmer men även i vår åsikt för företag. Tips på hur du kan bygga relationer som filmskapare via sociala medier: Följ upp vilka som är dina största följare/fans och tacka dessa för deras stöd samtidigt som du frågar varför de känner engagemang. När du skapat relationen kan du fråga om personen vill hålla i en visning av din film.


I början av sociala medier epoken kunde man visa sin expertis inom sin bransch genom att sätta Google alerts på sina ämnen och sedan använda länkarna som innehåll. Nu krävs ett unikt innehåll. Dock kan jag lägga till att man fortfarande kan dela nyheter inom sitt ämne men kanske lägga till en personlig åsikt eller en egen kort sammanfattning av nyheten vilket sparar tid för dina följare. Innehåll ska ge mervärde som de inte kan få någon annanstans än från dig.
Möten med film festivaler och distributörer om dokumentärfilmen Resilience.


Unknown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar