Ny konferens i Malmö - Förebilder

Jag var på Nordic Female Investors Meeting och fick privilegiet att träffa många kvinnliga förebilder inom mansdominerade områden.

Det första jag upptäckte mellan de som försökte driva företag och de som faktiskt driver var deras inställning. De som lyckades hade aldrig sett sig själv som ett offer utan varit blind för både kön och ursprung. De var i kontakt med sin inre kraft och skapade själva sin framgång genom denna tro.
Föreläsningarna ägde rum i Malmö på redovisningsbyrån EY.
Jag tror vi först blir begränsad av vår form när vi identifierar vem vi är istället för att bara vara vår kraft oavsett vilken form den tar. När man växer upp kan man ju fundera på vad man är och börjar identifiera sig själv. Därför var det inspirerande att se så många kvinnor inte identifiera sig med någon offerroll även om man inte såg bortom det faktum att det saknas mångfald inom många områden.


Mer parten av talarna drev sitt företagande utomlands i Amerika exempelvis och det kom fram att den svenska Jante mentaliteten begränsade tillväxt möjligheter. Vi fastslog att samma mentalitet är grund till varför kvinnor inte hjälper varandra, att man ser varandra som konkurrens med en känsla at inte alla får plats. Men alla behövs eftersom vi är alla här. För att bryta Jante tror jag att jag kan bli en ledande förebild som inspirerar andra att också bli en förebild. 

På Koanuka Films & Marketing är vi 50 % kvinnor och 50 % män, 50 % svenskfödd och 50 % utlandsfödda. Jag märker hur det skapar enorm kreativitet och ger perspektiv under problemhantering. Kul om fler ser fördelarna med mångfald och är en förebild genom att vara sin inre kraft. När du behöver vägledning för att komma ihåg din inre kraft kan du ge dig själv ett namn som påminnelse, vårt är Koanuka.

Unknown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar